海边剧场

Music studio by the sea

Location: Qinghuangdao, Hebei Province
Completion: 2019


Arnaya is an active residential community by the sea. A series of buildings with public and cultural programs is built along the coast facing the ocean. A music studio will soon join this community. This building will be able to host professional recording and performing studios as well as provide and area for outdoor leisure and performances.

The building sits on top of a sand dune as a sculptural red concrete volume. The main space feature is a 360 degree amphitheater of performance space. The volume is deconstructed into four fragments. When reconstructed vertically, the space forms a 180-degree outdoor public amphitheater, two indoor casual performing area, and a 120-degree roof top theater. Thus these performance spaces with different dimensions are organized in and out of the building and also function as vertical circulations. The composition of an open box with amphitheater fragments is articulated according programmatic and technical requirements. The acoustical effect at the 180-degree outdoor theater will create a dialogue between building and nature. During the summer concert festival, this building can also be used as a 3-dimensional stage on the beach.
Project Infomation
项目名称:海边剧场
项目地点:秦皇岛
项目功能:录影棚,剧场
业主:秦皇岛天行九州旅游置业开发有限公司
设计单位:北京DnA_ Design and Architecture建筑事务所
主持建筑师:徐甜甜
结构设计:中国建筑科学研究院
室内设计:北京DnA_ Design and Architecture建筑事务所
照明设计:清华大学建筑学院张昕工作室
结构体系:混合结构
建筑面积:675.52㎡
占地面积:345.96㎡
设计时间:2016.10 -2017.03
施工时间:2018.01
Name: Music studio by the sea
Location: Qinhuangdao,Hebei Province, China
Program: Music Studio, Concert Hall
Client: Private
Design: 2015.11
Construction: 2018 est.
Site area: 345.96㎡
Building area: 675.52㎡
Architecture: Tiantian Xu